Over ons


In het leven van Dort en Marjan van Hoof is van Hoof reizen altijd een belangrijk hoofdstuk geweest. Veel kilometers zijn er gereden, veel mensen zijn er vervoerd en veel uren gingen op in het bedrijf. Het bedrijf kent inmiddels een vervoerstraditie van ruim 100 jaar. We kunnen terughalen dat opa Dortje van Hoof in 1921 gestart was met het vervoeren van mensen in de regio. Het bedrijf heeft door de jaren heen een prachtige naam opgebouwd zowel in de regio en daarbuiten. Veel mensen reisde mee met een van de groene van Hoof touringcars. Toch zijn Dort en Marjan tot het besluit gekomen om te stoppen met het touringcarbedrijf in Sint-Oedenrode. Maar het hoofdstuk van Hoof reizen is nog niet klaar.

In de zomer van 2023 kwamen wij, van hotel en touringcarbedrijf De Kruishoeve uit Vught, met Dort en Marjan in contact. Er werd gesproken over een voortzetting van de activiteiten van het bedrijf, van Hoof reizen.

Maikel Pennings en Frits Smits zijn eigenaar van 3 hotels. Ze hebben een hotel in het Brabantse Vught een hotel in het Gelderse Millingen aan de Rijn en in het Zeeuwse Wemeldinge. Alle hotels hanteren het concept van Enjoyhotels, een all inclusive concept. In 2020 werd er een touringcar aangekocht welke werd ingezet voor dagtochten met de hotel gasten in Vught. In 2022 kwam Isidoor Willems in dienst bij De Kruishoeve om zo nu en dan samen met Maikel de dagtochten voor de hotelgasten te verzorgen. Isidoor is sinds 2000 werkzaam in de touringcarbranche en heeft een ruime ervaring als touringcarchauffeur. Het touringcarbedrijf in Vught kreeg steeds meer aanvragen en dus kwam Isidoor in vaste dienst om het touringcarbedrijf verder uit te bouwen. Voor zowel Maikel, Frits en Isidoor verliep het drukke seizoen van 2023 boven verwachting. Na diverse gesprekken met Dort en Marjan zijn wij overeen gekomen dat wij, van De Kruishoeve, de gevestigde naam, van Hoof reizen, gaan overnemen.

Wij trachten de vervoerstraditie van ruim 100 jaar voort te zetten. Door middel van een Buy-in zal Isidoor de dagelijkse leiding van het touringcarbedrijf op zich nemen. Hij zal het aanspreekpunt worden van de trouwe klanten van, van Hoof reizen.

Wij willen het toegankelijke gevoel van een familiebedrijf instant houden. In hoofdelijke zin zullen wij kwaliteit en mensen respecteren. Deze overname gaat ook gepaard met investeringen voor de langere termijn. Wij willen ons gaan richten op diverse vormen van touringcarvervoer. Zowel verenigingen, scholen, bedrijven als ook vriendenkringen kunnen bij ons terecht voor touringcar verhuur. Maar bovenal gaan wij ons richten op het uitvoeren van verzorgde dagtochten en meerdaagse reizen. Door ons aan te melden bij een garantiefonds en koepelorganisatie voor personenvervoer (KNV/BVN), proberen wij een betrouwbare (reis-)organisatie neer te zetten. Investeren in touringcars welke voldoen aan de huidige milieueisen hoort daar ook bij.

Op 18 december 2023 zijn de touringcars verplaatst van Sint-Oedenrode naar Vught en zetten we de toekomst van, van Hoof reizen voort. De trouwe klanten kunnen het bekende telefoonnummer en E-mailadres blijven gebruiken voor aanvragen. Mocht u als klant/opdrachtgever behoefte hebben om eens kennis te maken met de nieuwe gezichten achter van hoof reizen dan maken we daar graag tijd voor vrij.

Met vriendelijke groeten,

Maikel Pennings                       
Frits Smits
Isidoor Willems