Dagtochten


Dagtochten | Meerdaagse reizen | verenigingen

Groepsdagtochten

Wat is uw beweegreden om een leuke dag weg te gaan? Van Hoof reizen helpt u met het samenstellen van een leuke dagtocht. Wij leggen niet voor niets de nadruk op het verzorgen van dagtochten voor verenigingen of gezelschappen. Wilt u een leuke dag met oud collega’s, vrienden of familie? kijk dan op deze pagina naar onze geheel verzorgde dagtochten. Dit is slechts een kleine greep van wat we kunnen. Heeft u andere ideeën of wensen, we bespreken graag alle mogelijkheden. Door onze ervaringen en goede relaties zijn wij in staat om een mooie dagtocht, geheel op maat, uit te werken. Onze plichtbewuste medewerkers zijn naast goed chauffeur ook een prima gastheer. Uw dagtocht is in goede handen bij van Hoof reizen.

Heeft u vragen over beschikbaarheid of mogelijkheden of wilt u geheel vrijblijvend een offerte? Mail of bel dan naar: info@vanhoofreizen.nl | 0411-642011

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1000010347-1024x393.jpg

Aanbevolen groepsdagtocht

Wij willen graag een groot publiek bereiken. Om die reden werken we, speciaal voor u, zo nu en dan een dagtocht uit welke net even anders is. Dat kan zijn naar een origineel evenement of een bijzondere musical waarvan wij denken dat het meer dan de moeite is om naar toe te gaan. Wij streven er naar om vroegtijdig een aanbevolen dagtocht te publiceren. Dus door onze website en onze Facebook pagina, touringcar Verhuur Brabant, in de gaten te houden blijft u op de hoogte.

“Het zijn onze praktijken, om vreugde en beleving te bereiken”

Momenteel nog géén aanbevolen dagtocht.


Groepsdagtochten

Dagtocht 1: Onze topper

“Wie van z’n proeverij een herinnering maakt, heeft dubbel genoten”

Deze dagtocht is gezellig en leuk, kortom genieten. Vanaf uw opstapplaats hoeven we niet ver te rijden. We rijden naar Kerkdriel, waar we aan boord gaan van een rondvaartboot. Na een gastvrij ontvangst gaan de trossen los voor een mooie tocht. Tijdens de vaartocht geniet u van koffie met gebak. De vaartocht van Kerkdriel naar Engelen (’s-Hertogenbosch) duurt circa 1,5, afhankelijk van de benodigde tijd bij de schutsluis. In het historische dorp Engelen staat de chauffeur de groep op te wachten. Via een toeristische route rijden we naar het lunchadres waar voor u een koffietafel is gereserveerd.

We vervolgen onze weg naar de vestingstad Heusden. In het goed opgewaardeerde centrum waant u zich in de Middeleeuwen. Voordat we aan het hoogtepunt van de dag beginnen kunt u nog even op eigen gelegenheid het centrum verkennen. Later in de middag gaan we genieten van een proeverij, waarbij ter plaatse gekozen kan worden wat u wilt proeven biertjes, likeuren of jenevers. De borrelhapjes maken het geheel compleet. Na een gezellig uurtje verlaten we Heusden en rijden we naar het dineradres waar we deze heerlijke dag afsluiten met een diner.


Dagtocht is inclusief: Busvervoer – vaartocht 1,5 uur – 2x koffie met gebak – koffietafel – bezoek aan Heusden – proeverij – 3 gangen diner – begeleiding door uw chauffeur – administratiekosten.

Dagtocht 2: Zeehondensafari & Willemstad

Zodra iedereen plaats heeft genomen in onze touringcar rijden we naar de koffiestop. We vervolgen onze weg richting Zeeland. In Sint-Annaland wordt u ontvangen door het gastvrije personeel van rondvaartbedrijf Frisia. Tijdens een rondvaart van ruim 2 uur wordt er koffietafel met kroket geserveerd. Het hoogtepunt van deze vaartocht is het zien van de zeehonden die liggen te rusten op de zandbanken. De schipper laat zijn boot zo kort als mogelijk, met stille motor, tot de zandbanken drijven. Het blijft leuk om te zien. Deze onvergelijkelijke vaartocht zal dan ook nog enige tijd in uw geheugen blijven. Zodra het schip weer is aangemeerd in Sint-Annaland staat de touringcar weer klaar.

Via de Philipsdam en Grevelingendam rijden we naar Willemstad. De stad van Willem van Oranje, vader des vaderlands. In het verleden waren er veel ongenode gasten, maar tegenwoordig hebben ze de poorten open gezet voor iedereen. U kunt op eigen gelegenheid dit stadje verkennen. U kunt ook een bezoek brengen aan het informatiecentrum gevestigd in het Mauritshuis, wat ooit diende als jachtslot, hospitaal en kazerne. Ook kunt u wat drinken op een van de terrassen met een mooi uitzicht. Tot slot geniet u nog gezamenlijk van een goed verzorgd drie gangen diner.

Deze dag is inclusief: Busvervoer – koffie met gebak – zeehondensafari – koffietafel met kroket – vrije tijd in Willemstad – diner- begeleiding door uw chauffeur – administratiekosten.

Dagtocht 3: Naar Brüggen via de rozentuin

U wordt opgehaald met een luxe touringcar, zodra iedereen heeft plaats genomen kunnen we vertrekken. We rijden rechtstreeks naar de eerste reservering waar we voor u koffie/thee met gebak hebben gereserveerd. Vervolgens gaan we een mooie rondrit maken door Noord Limburg. Dit deel van Limburg wordt o.a. gekenmerkt door de maasduinen. Een bijzonder natuurgebied wat lang geleden is ontstaan. De regio geniet zeker ook bekendheid dankzij de rozenteelt. Daarom bezoeken we ook de Rozenhof in Lottum, tijdens een rondleiding ziet u niet alleen de mooie rozen maar ook hoort u leuke weetjes. We gebruiken de lunch op een bijzondere locatie namelijk in een voormalige Trappisten abdij. U krijgt zeker ook even gelegenheid om bijvoorbeeld de abdijtuinen te bezichtigen. Na de lunch bezoeken we in de middag het Duitse stadje Brüggen.

Het is een klein maar charmant stadje wat is ontstaan aan een kruising van twee handelsroutes. In de 13e eeuw werd er een kasteel gebouwd. Het stadje ontwikkelde rondom het kasteel. In de 15e eeuw werd er ook een klooster gesticht van de orde van het Heilig Kruis. Brüggen is vandaag de dag een rustig stadje. Op eigen gelegenheid kunt u kennis maken met  Op het afgesproken tijdstip wordt u weer bij de touringcar verwacht. Als iedereen er is rijden we weer de grens over voor het diner. Na het diner wordt u weer terug gebracht naar uw opstapplaats.

Dagtocht is inclusief: Busvervoer – koffie/thee Limburgse vlaai – rondrit Noord Limburg – bezoek en rondleiding Rozenhof – lunch – bezoek aan Brüggen – 3 gangen diner – begeleiding door uw chauffeur – administratiekosten.

Dagtocht 4: vaartocht door Vijfheerenlanden

Ingeklemd tussen de Lek en de Linge ligt de gemeente Vijfheerenlanden. Het gebied wordt doorsnede door het Merwedekanaal. In de 13e eeuw waren er 5 heren uit Arkel, Ter Leede, Hagestein, Everdingen en Vianen die gezamenlijk maatregelen namen tegen de overlast van water. Het gebied is vernoemd naar de vroegere vijf Heren. Vijfheerenlanden heeft een karakteristiek landschap en bestaat uit polders. De regio wordt gekenmerkt door de mooie natuur wat mede te danken is aan de aandacht voor het behoud ervan. Vanaf het water geniet u dan ook van de rust en van de mooie omgeving terwijl aan boord de lunch wordt geserveerd.

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar de eerste reservering waar we de dag beginnen met koffie/thee en wat lekkers. Via een mooie route onder andere door de gemeente Vijfheerenland bereiken we Vianen waar de boot voor u klaar ligt. Tijdens de mooi tocht geniet u aan boord van een lunch.

Deze dagtocht is inclusief: busvervoer – koffie/thee met gebak – vaartocht van 2,5 uur – lunch aan boord bestaande uit een kop soep, diverse broodjes waaronder ook een broodje kroket koffie, thee en melk – diner – begeleiding door uw chauffeur – administratiekosten.

Dagtocht 5: Vooruit met de geit want de kermis komt!

Voordat we naar de kermis gaan, gaan we op excursie bij het geitenboerke. Hier worden we ontvangen met koffie/thee en een lekkere bokkenpoot. Daarna volgt een introductie van het geitenmelkbedrijf. Natuurlijk doen wij het bezoek niet zonder een proeverij van geitenkaas, dat maakt het juist compleet. Rond het middaguur rijden we naar het adres waar we een koffietafel voor u hebben gereserveerd. Om vervolgens een feestelijke middag tegemoet te gaan bij de overdekte kermis. Deze gezellige dag besluiten we met een diner.

De kermis duurt altijd maar even, dus we moeten er zeker even heen gaan. Even plezier maken met z’n alle. En even naar de tijd van vroeger. De kermis welke we bezoeken gaat deels terug tot het jaar 1920. Deze plezierige middag blijft nog even nazinderen in ieders geheugen.

De dagtocht is inclusief: busvervoer – koffie/thee met bokkenpoot – introductiefilm en uitleg over geitenmelkerij – proeverij – koffietafel – entree en excursie kermismuseum – diner – begeleiding door uw chauffeur – administratiekosten.

Dagtocht 6: Antwerpen, stad van iedereen.

Antwerpen blijft altijd een Populaire stad. Het is dichtbij en er is zoveel te beleven en te zien. Er zijn interessante weetjes over bijvoorbeeld de haven. De Antwerpse haven was ooit zeer belangrijk, tegenwoordig geldt het als de op een na voornaamste haven van Europa. De binnenstad kent veel gezellige horeca en er is een zeer groot en divers winkelaanbod. Qua musea en kunst doet de stad ook niet onder van andere kunststeden. Vlakbij de grote markt welke omringd wordt door mooi gerestaureerde gildehuizen, valt de O.L.V. kathedraal al snel op. De vele interessante bouwwerken in het historische stadsdeel houden het verleden in leven.

Vanaf uw opstaplocatie rijden we richting Antwerpen. Onderweg zal er een stop gemaakt worden voor koffie met wat lekkers. We vervolgen onze weg naar de havenstad. In de voormiddag maken we een rondrit onder leiding van een gids. We zien dan enkele belangrijke plaatsen van Antwerpen welke buiten het centrum liggen. Tijdens de panoramatour kunt u vanuit de touringcar alles goed zien en de gids zal onderweg interessante informatie toelichten. Na de rondrit staat de Belgische lunch voor u klaar. Na de lunch heeft u vrije tijd in het centrum. U kunt op eigen gelegenheid uw tijd goed besteden. Op het afgesproken tijdstip staat de touringcar weer voor u klaar. We verlaten Antwerpen richting Nederland waar we deze dag nog afsluiten met een diner.

De dagtocht is inclusief: busvervoer – koffie/thee met gebak – rondrit et gids – Belgische lunch – vrij tijd in Antwerpen – 3 gangen diner – begeleiding van uw chauffeur – administratiekosten.

Dagtocht 7: Sallandse Heuvelrug & boerderij bezoek

“De natuur overtreedt nooit haar eigen wetten”

Via de Veluwe waar we koffie met een appelflap nuttigen, rijden we naar het nationaal park Sallandse Heuvelrug. Vanaf de zuidkant rijden we in een rustig tempo een adembenemende route over de Heuvelrug. De natuur doet on-Hollands aan, ongekende rust, prachtige heidestruiken en bossen kenmerken het Overijsselse landschap. Deze tocht zal zeker nog wat nazinderen gedurende de dag. Voor de lunch gaan we wat verder Twente in. We genieten van een goede verzorgde lunch.

Na de lunch rijden we een klein stukje naar landgoed Kaamps. Op dit landgoed worden ruim 270 koeien met veel liefde verzorgd. De focus ligt er vooral op duurzaamheid en dat kan ook geproefd worden. U krijgt een film te zien over het boerenbedrijf er volgt een rondleiding en u kunt een kijkje nemen bij de zogenoemde belevings- boulevard. Vanzelfsprekend is er ook gelegenheid om te de overheerlijke kaas te proeven. In de landwinkel vindt u misschien nog wel wat lekkers voor u zelf of een geschenk voor iemand die u wilt verassen met iets puurs. Rond 15.45 uur vertrekken we weer richting Noord-Brabant. Onderweg maken we nog een onderbreking om deze dag gezellig te besluiten met een diner.

Bij de dagtocht is inbegrepen: vervoer per luxe touringcar – koffie met appeldriehoek – rondrit over Sallandse heuvelrug – middaglunch – bezoek landgoed Kaamps – 3 gangen diner – begeleiding door uw chauffeur – administratiekosten.

Dagtocht 8 : Zandsculpturen & demonstratie paling roken

Afbeelding uit 2022-2023

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks richting de Veluwe. De plaats Garderen, gelegen nabij de oudste bossen van Nederland, is al vele jaren bekend vanwege het zandsculpturen festival. Ieder jaar is er een ander thema uitgebeeld. Zowel binnen als buiten ziet men de mooiste figuren en decors van zand.

Na aankomst geniet u eerst van koffie/thee met een lekker stuk appelgebak. Daarna kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen. U heeft voldoende tijd om alles te zien. Rond middaguur staat de broodjes lunch met een kop soep voor u klaar. Na de lunch rijden we naar via een mooie route over de Veluwe naar de volgende bestemming.

In de middag heeft u een uniek kijkje achter de schermen bij een palingrokerij. Aan hand van een goede uitleg, film over palingvangst en demonstratie fileren komt u meer te weten over dit mooie ambacht. Natuurlijk wordt er ook geproefd. Na afloop geven wij u nog de gelegenheid om een kijkje te nemen in de winkel waar onder andere dagverse vis te koop is.

Deze dag besluiten we nog met een 3 gangen diner.

Bij deze dagtocht is inbegrepen: busvervoer per luxe touringcar – koffie met appelgebak – toegang zandsculpturenfestival – broodjes lunch – excursie paling roken inclusief proeverij – 3 gangen diner – begeleiding van uw chauffeur – administratiekosten.

Dagtocht 9: Rotterdam,

Depot Boijmans Van Beuningen

Voor de Nederlandse economie is Rotterdam een belangrijke speler. De havens en internationale bedrijven bespelen in hun eigen sector de wereldmarkt. Onder andere daardoor wordt Rotterdam en ook Nederland op de kaart gezet. In de laatste jaren van de 20e-eeuw ging de ontwikkeling van Rotterdam in een extreem rap tempo.

Onze chauffeur verwelkomt u in onze touringcar. Vanaf uw opstapplaats rijden we richting de eerste reservering, eenmaal daar komt de geur van koffie u tegemoet. We vervolgen onze weg richting Rotterdam. In Rotterdam kunt u eerst gaan genieten van een uitgebreide lunch. Na de lunch loopt u naar de rondvaartboot voor een boeiende river cruise met life gids.

Tijdens een 1,5 uur durende rondvaart komt u langs de bekende highlights van Rotterdam. U heeft een goed zicht op de Euromast, de Erasmusbrug, SS-Rotterdam, enkele havens, hotel New-York en de indrukwekkende skyline van de stad. Na de rondvaart maken we nog een korte rondrit door Rotterdam. We passeren de koopgoot, het stadhuis, het nieuwe station, museum depot en meer. Na een indrukwekkende middag wordt het weer tijd om huiswaarts te gaan. Tot slot van deze dag geniet u nog gezamenlijk van een 3 gangen diner.

Prijs is inclusief: Busvervoer – koffie/thee met gebak – lunch -1,5 uur durende rondvaart met life gids – korte rondrit o.l.v. chauffeur -3-gangen diner – begeleiding door uw chauffeur – administratiekosten.

Dagtocht 10: Bossche Bol aan boord & uniek verzamelmuseum

Weer zijn we er in geslaagd om een leuke dagtocht samen te stellen. In de ochtend rijden we naar de cultuurstad van het Brabant’s-Hertogenbosch voor een ontspannen boottocht. De rondvaart van een uur gaat onder andere over de Dommel en de Dieze. Aan boord geniet u van koffie of thee met, jawel, een Bossche Bol. Sinds 1938 heet het bekende gebak uit ’s-Hertogenbosch Bossche Bol, voordien werd het Schjeklaode Bol genoemd. Na de rondvaart rijden we via een mooie route naar ons lunchadres. Na een goed verzorgde koffietafel gaat onze reis verder. Via de Brabantse (binnen-)wegen bereiken we een bijzonder museum wat is ontstaan uit een persoonlijke verzameling. Voorwerpen welke in de 20e eeuw heel gewoon waren, zijn zoveel jaren later museumstukken geworden. Wij zijn er zeker van dat er iets tussen staat wat voor u herkenbaar is. Meestal zorgt dat ook voor hele leuke gesprekken!

Deze dag is inclusief: busvervoer – vaartocht – koffie/thee met Bossche Bol – koffietafel met kroket – entree museum – 3 gangen diner – begeleiding door uw chauffeur – administratiekosten.

Dagtocht 11: Ambachtelijk kant en genieten op het water

Mogelijk in de 15e eeuw werd n Europa kennis genomen van het ambachtelijke kant. We kennen bijvoorbeeld het Venetiaans kant en de Vlaamse kantklosster. Wij kunnen de kant terug zien in de sommige Klederdracht en bijvoorbeeld in raamdecoratie.

In de voormiddag treden we binnen in de textielindustrie van Noord Limburg. Tijdens een rondleiding hoort u leuke verhalen en ziet u de nog werkende kantmachines. Er is zowel aandacht voor het ambacht en de technieken van de machines.

Na de lunch maakt u vanuit Thorn een vaartocht over de Maasplassen. Het is een prachtige tocht door een natuurgebied wat onderdeel is van het beschermende netwerk Natura 2000. Tot slot geniet u nog gezamenlijk van een goed verzorgd 3 gangen diner.

Deze dagtocht is inclusief: busvervoer per luxe touringcar – koffie/thee met Limburgse vlaai – rondleiding museum Kantfabriek – koffietafel – 2 uur durende vaartocht – 3 gangen diner – begeleiding door uw chauffeur – administratiekosten.

Dagtocht 12:Het eiland Tiengemeten

Rien Poortvliet

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar het land van Strijen in Zuid-Holland. Dit gebied kent een bewogen geschiedenis. De gebeurtenissen uit het verleden hebben het gebied deels gevormd. Na de Sint-Elisabethvloed is het vroegere gebied verloren gegaan. De polder werd opnieuw ingericht en kent vandaag de dag een open karakter. In Strijen rijden we de geur van koffie tegemoet. Na de koffie met een stuk gebak wordt er een bezichtiging gedaan in de oude dorpssmederij, waar de smid een demonstratie geeft. Daarna volgt een rondleiding in de mooie grote Sint-Lambertuskerk aan de overkant. Deze mooie dag is nog maar op de helft.

Na de lunch brengt u een bezoek aan het eiland Tiengemeten. Na de oversteek met een pontje komt u in een stukje ongerepte natuur waar u verstelt zult zijn van de stilte en de schoonheid. Op het eiland vinden we het Rien Poortvliet museum, waar u zijn schilderijen en tekeningen kunt bezichtigen. Ook is er een landbouwmuseum waar de focus ligt op de mechanisatie in de landbouw vanaf 1920. Na een poosje op het eiland geweest te zijn gaan we weer terug naar de bus. Deze dag zal ongetwijfeld nog wel even nazinderen. We besluiten deze dag nog met een goede verzorgd 3 gangen menu voordat u weer naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Deze dagtocht is inclusief: busvervoer – koffie met gebak – rondleiding smederij – rondleiding Sint-Lambertuskerk – koffietafel – overtocht naar Tiengemeten – entree beide musea – diner – begeleiding door uw chauffeur – administratiekosten.

Dagtocht 13: Belgisch en Nederlands Limburg verkennen

Zowel Nederlands en Belgisch Limburg zijn boeiende provincies. Beide provincies hebben een zeer afwisselend landschap, afwijkende architectuur en een rijke geschiedenis, maar de gastvrijheid is te vinden in beide provincies. Samenvattend is dit een hele ontspannen dagtocht waarbij we veel te horen en te zien krijgen.

Wie sjoeën ós Limburg is

Vanaf uw opstapplaats rijden we richting Nederlands Limburg. In midden Limburg maken we een stop voor koffie/thee met Limburgse vlaai. Daarna rijden we via de grens Maas en de Belgische stad Maaseik naar een bijzonder mooi plekje wat we u graag willen laten zien. In alle stilte bezoeken we een Neoromaans kerkje, wat dienst doet als bedevaartsoord ter ere van O.L.V. van Rust. Indien er behoefte voor is, kunnen er ook kaarsjes aangestoken worden in de kaarsenkapel. Na enige bezinning vervolgen we onze weg richting Zuid-Limburg.

Vervolgens, na de lunch, maken we een mooie rondrit onder begeleiding van een lokale gids. Via mooie wegen door de Voerstreek (Belgisch Limburg) rijden we richting de Sint-Pietersberg waar we een zicht hebben op de schutsluis van Ternaaien met op de achtergrond de begroeide rotswanden van krijtgesteente. Binnenvaartschippers noemen dit kruispunt ook wel de stop van Ternaaien. Schepen worden in de sluis zo’n 15 meter geschut, soms moeten andere schepen daar even op wachten. We vervolgen onze Limburgse tour langs de Sint-Pietersberg in de richting van de al oude stad Maastricht om daar weer de Maas rivier over te steken naar het Heuvelland. Deze mooie tour eindigt bij het restaurant waar voor u het diner wordt uitgeserveerd. Na het diner volgt de reis terug naar het beginpunt.

Deze dagtocht is inclusief: Vervoer per luxe touringcar, koffie/thee met vlaai, koffietafel, rondrit met gids, 3 gangen diner, begeleiding door uw chauffeur, administratiekosten.

Dagtocht 14: Oudenbosch en bezoek aan De Dorpsdokter

In Oudenbosch is een gebouw wat de volle aandacht trekt. De Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara is een uniek monument. Maar liefst twee voorname katholieke kerken zijn verwerkt in het exterieur en het interieur. De San Giovanni in Laterano (St. Jan) en de San Pietro (St. Pieter), beide kerken op Vaticaans grondgebied in Rome, zijn verwerkt in één kerkgebouw te Oudenbosch. Tijdens een interessante rondleiding hoort u leuke weetjes over dit unieke bouwwerk.

Na de koffietafel rijden we naar een bijzonder museum. Met name de oudere zullen hier het nodige gaan herkennen. We bezoeken museum De Dorpsdokter. Naast een oude dokterspraktijk met gereedschappen en bloedzuigers is er een oude apotheek ingericht. Na een hilarische voordracht “help de dokter verteld”, kan eenieder op eigen gelegenheid rondlopen met her en der de nodige uitleg. Er is een zeer uitgebreide collectie met spullen van onder andere de vroedvrouw, wijkverpleging en tandarts. Na dit doktersbezoek gaan we de dag besluiten met een heerlijk diner waarna u weer terug gebracht wordt naar het beginpunt.

Deze dagtocht is inclusief: Vervoer per luxe touringcar, koffie met gebak, rondleiding Basiliek, koffietafel, entree en bezoek museum De Dorpsdokter, 3 gangen diner, begeleiding door uw chauffeur, administratiekosten.

Dagtocht 15: Keukenhof

“Bloembollen in de aarde geven het oog meer waarde”. De Keukenhof in Lisse is dan ook de plek om het voorjaar te vieren. De prachtige voorjaarsbloeiers in een mooi decor zijn een lust voor het oog. De Keukenhof, met ruim 7 miljoen bloembollen welke handmatig in de grond worden gezet, behoort tot de grootste attracties van Nederland. In 2024 viert het bloemenpark zijn 75e verjaardag. In het feestjaar is er geen overkoepeld thema, maar zullen de bloemenshows een eigen thema uitbeelden. Langs de 15 kilometer wandelpaden geniet u van de bloemenshows, de vijverpartijen en de kunstobjecten welke verwerkt zijn in het geheel. In een van de horeca gelegenheden kan men op eigen gelegenheid iets nuttigen. Daarna kan er weer volop genoten worden van de vele tulpen, narcissen, hyacinten en krokussen.

Vanaf uw opstapplaats rijden we richting Lisse. Op de heenweg stoppen we voor koffie/thee met gebak. In de Keukenhof heeft u ruimschoots de tijd om het park te bezichtigen. Op het afgesproken tijdstip wordt het gezelschap weer in de bus verwacht. De terugreis onderbreken we voor een heerlijk 3 gangen diner vervolgens wordt u teruggebracht naar het beginpunt.

Deze dagtocht is inclusief: Busvervoer per luxe touringcar, koffie/thee met gebak, entree Keukenhof, 3 gangen diner, begeleiding door uw chauffeur, administratiekosten.

Dagtocht 16: Een dag zonder zorgen

Zodra iedereen heeft plaats genomen in de touringcar beginnen we aan een leuke dag. De dag begint met koffie/thee en een lekker stuk gebak. Na de onderbreking rijden we via een mooie afwisselende route naar ons lunchadres in de Ooijpolder. We hebben voor u een goed verzorgde koffietafel gereserveerd met een kroket.

Nadat u genoten heeft van de lunch rijden we bij Nijmegen Waalbrug over richting Arnhem. De Gelderse hoofdstad is de toegangspoort naar een mooie natuur omgeving. Onderweg zien we onder andere de Eusebiuskerk en het mooie concertgebouw Musis Sacrem in Arnhem. Buiten Arnhem komen we langs kasteel Rozendaal en kasteel Middachten in De Steeg.

De rondrit eindigt in Dieren, bij Domein Hof te Dieren. Het domein is van de gepassioneerde wijnboer Youp. Met trots introduceert hij zijn ommuurde wijngaard. Het proeven van een wijn of een likeur is bij deze dagtocht inbegrepen. Zoals de titel vermeld hoeft u zich geen zorgen te maken deze dag, want de wijn stilt de zorgen tot morgen. Wij zeggen proost!! Helaas komt aan deze gezellige middag ook weer een einde. Na een bezoek aan het winkeltje van Youp vervolgen we onze reis. Ook voor het avondeten hoeft u vandaag niet na te denken, want er is voor u een heerlijke maaltijd voor u bereid. Na een gezellig samen zijn in het restaurant brengt de chauffeur u weer retour naar de locatie waar u zich in de ochtend verzamelt heeft.

Bij deze dagtocht is inbegrepen: Busvervoer per luxe touringcar, koffie/thee met gebak, koffietafel met kroket, bezoek en proeverij wijndomein, 3 gangen diner, begeleiding door uw chauffeur, administratiekosten.

Dagtocht 17: Vlas- en Suikermuseum & rondrit door de Brabantse westhoek

Zodra iedereen heeft plaatsgenomen in onze luxe touringcar gaan we beginnen aan een gezellige dag. Om de dag goed te beginnen gaan we als eerste naar de koffie/thee met wat lekkers. Vervolgens rijden we door naar West-Brabant. Dit deel van Brabant geniet al vele jaren bekendheid vanwege de vlasteelt. Daarnaast zijn suikerbieten niet meer weg te denken uit deze regio. In West-Brabant is dan ook de grootste suikerbieten verwerker van Nederland gevestigd.

De tweede bestemming van vandaag gaan we naar het mooie Vlas- en Suikermuseum in het vestingstadje Klundert. Hier komt het gezelschap in 2 delen alles te weten van de vlasteelt en de suikerverwerking. Hoe werd linnen gemaakt van vlas? Wat bedoeld men met bietencampagne? Op deze vragen kunt u hier antwoord krijgen. Na de rondleidingen volgt aldaar een broodjeslunch. Vervolgens gaan we met een gids de regio verkennen. De tocht gaat over dijken met langgerekte dorpen en langs de grotere binnenvaartsluizen van Europa. In Willemstad wordt een korte onderbreking gemaakt, zodat u even een wandeling kunt maken door dit monumentale vestingstadje. Daarna gaat de route via Fort Sabina en Dinteloord verder. Onderweg ziet u de gebieden waar vlas en suikerbieten verbouwt worden alsook de grote suikerfabriek.  Nadat de gids afscheid heeft genomen van ons rijden we naar het restaurant waar we deze boeiende dag afsluiten met een heerlijk 3 gangen diner.

Deze dagtocht is inclusief: vervoer per luxe touringcar – koffie/thee met wat lekkers – entree en rondleiding Vlas- Suikermuseum – broodjeslunch incl. koffie/thee, melk en fruitsap – rondrit met gids – 3 gangen diner – begeleiding door uw chauffeur – administratiekosten.

Dagtocht 18: Paardenkamp en Palingmuseum

In de voormiddag bezoeken we het nationaal rusthuis voor paarden, gelegen aan de rand van Utrechtse Heuvelrug. Hier genieten meer dan 100 pony’s en paarden van hun rust. Werken hoeven ze niet meer, hier worden de dieren met zeer veel liefde verzorgd. Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar het paardenkamp. Na aankomst beginnen we eerst met koffie/thee natuurlijk met wat lekkers. Vervolgens krijgt u een rondleiding waarbij u kennis kunt maken met de pony’s en paarden en wordt er een film vertoond zodat u een goede indruk krijgt van dit bijzondere paarden rusthuis.

Vervolgens bezoeken we in de namiddag het palingmuseum in Harderwijk. Voordat we beginnen aan een demonstratie paling-roken geniet u van de lunch waarbij u keuze heeft uit een lekkerbek of kibbeling menu. Daarna volgt een interessante excursie. Door vertoning van een film, uitleg van de rookmeester en een demonstratie fileren leert u alles over het bewerken van paling. Deze afwisselende dag besluiten we zoals gewoonlijk met een diner waarbij u nog gezellig kunt bijkletsen met elkaar. Daarna wordt u weer terug gebracht naar uw opstapplaats.

Deze dagtocht is inclusief: Vervoer per luxe touringcar – koffie/thee met wat lekkers – bezoek en rondleiding Paardenkamp – middaglunch (lekkerbek of kibbeling) – bezoek en excursie paling museum – 3 gangen diner – begeleiding door uw chauffeur – administratiekosten.

Dagtocht 19:

Dagtocht 20: Najaars- /kerstdagtocht

“De herfst is de lente van de winter”. Zodra de bladeren aan de bomen verkleuren nemen we langzaam afscheid van de zomermaanden. Maar ook dan kunnen we mooie dagtochten maken. Een mooie herfst rondrit waarbij we genieten van de prachtige kleurverschillen gecombineerd met een excursie waarbij we lekker binnen verblijven.

Ook in de Advent periode kunnen we er gezellig op uit gaan . Zo zijn er in de periode voor kerst diverse kerstmarkten welke u kunt bezoeken. De kerstmarkt in Antwerpen trekt jaarlijks veel bezoekers en ook Düsseldorf nabij het overdekte winkelcentrum CentrO is zeer populair bij Nederlanders. Ook in Nederland zijn diverse kerstmarkten of kerstshows welke men kan bezoeken. Een bezoek aan een kerstmarkt kunnen we uitbreiden met bijvoorbeeld koffie/thee met wat lekkers op de heenweg en een goed verzorgd diner op de terugweg.

Naast de bekende kerstmarkten kunnen we ook andere leuke dagtochten verzorgen in het najaar. De magische kaarsjesavond in de Orchideeënhoeve kunnen we u warm aanbevelen. Om 16.30 worden duizenden kaarsen/lichtjes en lantaarns ontstoken waardoor de Orchideeënhoeve veranderd in een sprookjesachtige omgeving.

Van Hoof reizen is het hele jaar actief. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een dagtocht in het najaar. Nadat we uw wensen hebben besproken werken we met plezier een mooie dagtocht voor u uit.

Meerdaagse reizen

Groepsreis op maat | meerdaagse groepsreis binnen- buitenland

Denkt u er over om als groep een mooie bus vakantie te maken? Ook dan is van Hoof reizen een zeer goede keuze. Van Hoof reizen is een zuster onderneming van drie eigen (Enjoy) hotels in Nederland waar u kunt genieten van een voordelige All-Inclusive vakantie. Met onze eigen touringcar halen wij het gezelschap op. Gedurende uw vakantie maken we leuke tochten om de omgeving te verkennen. Na 5 heerlijke dagen wordt u ook weer huiswaarts gebracht. Met veel plezier bespreken we vooraf het programma wat geheel afgestemd kan worden naar uw eigen wensen.

Van Hoof reizen: meer inclusief!

Meerdaagse All inn groepsreizen Nederland

5 dagen Ooijploder – Millingen aan de Rijn

Het (ENJOY) hotel Millingen is gelegen ten oosten van Nijmegen in het natuurgebied De Gelderse Poort wat ook bekend staat als de Ooijpolder. Vanuit de stad Nijmegen bereiken we via het polder landschap het dorp Millingen aan de Rijn. Het dorp ligt tegen de Duitse grens. Tijdens uw verblijf kunnen we dan ook, met onze luxe touringcar, de beide zijde van de grens verkennen. Zo rijden we in circa 1,5 uur met de bus naar de Duitse stad Dusseldorf. Een verkenningstocht door de bosrijke omgeving te zuiden van Nijmegen behoort evengoed tot de mogelijkheden. Wij informeren u graag over de diverse mogelijkheden!

5 dagen Vught – ‘s-Hertogenbosch

Dit gezellige (ENJOY) hotel De Kruishoeve in Vught ligt in een bosrijke omgeving waar u geniet van de rust en de natuur. Met onze luxe touringcar laten wij u kennis maken met de omgeving. De monumentale stad ‘s-Hertogenbosch ligt niet ver van het hotel waar we een boottocht kunnen reserveren en waar u kunt genieten van het Bourgondische Brabant, denk aan een heerlijke Bossche Bol bijvoorbeeld. Via een mooie route kunnen we naar de vestingstad Heusden waar u zich even in de Middeleeuwen waant. Maar er is nog veel meer te zien en te doen in het prachtige Brabantse land. Samenvattend, wij kennen de weg u hoeft enkel te genieten!

5 dagen Zuid-Beveland – Zeeland

Het Enjoy hotel Wemeldinge is gelegen op het Zeeuwse schiereiland Zuid-Beveland met aan de noordkant van het dorp de Oosterschelde. Wemeldinge is een populaire bestemming voor toeristen. De vroegere Oesterbaai is nu een drukke jachthaven. In de omgeving zien we veel fruitboomgaarden. Wemeldinge is een zeer goede uitvalsbasis voor leuke tochten te maken met de touringcar. Via een toeristische route bereiken we gemakkelijk de hoofdstad Middelburg met zijn rijke geschiedenis en gezellige weekmarkt op zaterdag. Zeer leuk is ook een boottocht waarbij u zeehonden kunt spotten. Van Hoof reizen neemt u graag mee op een verkenningstocht door Zeeland. Met veel plezier informeren wij u over de vele mogelijkheden.

Meerdaagse groepsreizen buitenland

Porta Nigra in Trier

Waar wilt u heen? Denkt u aan een meerdaagse reis met uw gezelschap in binnen- of buitenland? Wilt u een stedentrip maken naar bijvoorbeeld Berlijn met een lokale gids of een mooie panoramatocht in de Oostenrijkse Alpen met leuke excursies, muziek- of folkloreavond? neem contact met ons op. Met veel plezier maken we een afspraak en bespreken we uw wensen en onze mogelijkheden.

H. Christian Andersen schreef ooit: “Reizen is leven.”

Voor meer informatie over de meerdaagse groepsreizen kunt u contact opnemen met info@vanhoofreizen.nl of bellen naar 0411-642011.